padsp wrapper per a Ubuntu 22.04/Mint 21

En este post propose una solució a l’error:

ERROR: ld.so: object ‘/usr/\9354LIB/pulseaudio/libpulsedsp.so’ from LD_PRELOAD cannot be preloaded (cannot open shared object file): ignored.

en sistemes Ubuntu 22/Mint 21.

Molts programes relativament antics com el dsd necessiten d’accès a l’obsoleta capa OSS d’audio de linux subtituida actualment per sistemes com PulseAudio. Les distribucions relativament antigues soporten perfectament el padsp, que crea una capa d’emulació de OSS sota Pulseaudio però en les darreres versions es troba el problema que esta capa aparentment funciona en el linuxmint 21, però a l’hora d’utilitzar-la i iniciar el fluix de dades dona l’error següent:

ERROR: ld.so: object '/usr/\9354LIB/pulseaudio/libpulsedsp.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded (cannot open shared object file): ignored.

Per a més risa, el nombre abans de LIB canvia a cada instància la qual cosa no permet enganyar al sistema amb un link a la llibreria en qüestió. Açò inutilitza totalment no sols la capa d’abstracció esta sinó a més tots els programes que necessiten d’ella per a funcionar o poder emitir l’audio. Rera la recerca d’informació al respecte per la xarxa sols he trobat referències a “actualitza el teu sistema” o “busca-te’n un d’altre”. Actualment no tinc temps per buscar quin n’és el bug sota tot açò, si es que és un bug però el que he fet ha sigut recompilar el pulseaudio en el 22, que sí que compila bé i extraure unes llibreries; seguidament recompilar en el 21 per a fer compatible les llibreries que no tenen cap bug però hi ha diferència de versió amb el GlibC. Amb tot he fet este paquet per tal de solucionar fàcilment el problema en el 21.

padsp per a Ubuntu 22.04/Mint 21 (6 downloads)